Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2013 18:45 - Как да се справим с досадните петна?
Автор: homemadecosmetics Категория: Хоби   
Прочетен: 8067 Коментари: 0 Гласове:
0



Когато белината не помага, когато Vanish  е безсилен? Наред идват бабините рецепти за справяне с досадните петна по любимите ни дрехи!

Кислородна вода за петна от пот

Едно от най-добрите решения за премахване на петна от пот от бели тъкани е кислородната вода. Тя се свърза с протеини, които се съдържат в остатъците от пот по дрехите и ги премахва. По този начин можете да предотвратите постепенното потъмняване и пожълтяване. Смесват се равни количества кислородна вода и вода, в която се накисват дрехите за 30 минути и се изплакват със студена вода. Ако петната все още упорстват, пригответе по-силен разтвор и повторете процедурата. Със цветните тъкани обаче, трябва да бъдете особено внимателни, тъй като кислородната вода действа избелващо и ще ги повредите. Кислородната вода премахва петна от тъкани, избелва и дезинфикцира.Използва се в редица почистващи и избелващи процедури - в маски за лице, в процедури за премахване на пигментни петна, в изрусяване на косъмчета, изсветляване на коса, почистване у дома и т.н.

Ябълков оцет

image

За цветните дрехи използвайте безопасните свойства на оцета. Разбъркайте 1 супена лъжица ябълков оцет със 100 мл вода, за да отстраните упоритите петна от пот по дрехите. Накиснете за 20-30 минути и изперете със студена вода.

Сода за хляб - решението срещу неприятните миризмиimage
Понякога миризмата на пот остава дори и след внимателно и старателно пране. За премахването както на неприятната миризма и на петната от пот по дрехите, както и срещу миришещи крака, използвайте сода за хляб. За дрехи - смесете я с малко вода до получаване на гъста каша. Нанесете на засегнатите места и оставете да подейства. Изплакнете добре и изперете както обикновено. Ако имате проблем с "ароматизираните" крака, то той може да се дължи на некачествени обувки, чорапи от изкуствени материи, които спарват, гъбички и др. Можете да поръсите обувките си с щипка, или две сода. Тя убива миризмата, но може да не премахне изпотяването на краката.

Аспирин - за чисти дрехи
image

Натрошете на ситно 3 таблетки аспирин и добавете малко хладка вода, така че да се получи каша. Със стара четка за зъби натъркайте „болното място“ и оставете да подейства 20-30 минути. Изплакнете добре с хладка вода.

Жълти петна!!!

След многократно обличане по светлите ни дрехи се появяват жълти петна. Ако не вземете мерки навреме е почти неизбежно. Ако все пак се случи използвайте добре познатата ни белина. И ако белината и Вениш не помагат...
Как може да махнете тези гадни петна от под мишниците на блузите си?
  Алуминиевите соли са популярна съставка в дезодорантите и рол-оните и особено в тези, които рекламират дълга трайност. Те навлизат в порите на потните жлези и ги запушват, което намалява и дори спира потенето за по-продължителен период от време. Проблемът идва от това, че алуминиевите соли в комбинация с потта образуват ново химично съединение, което се слепва с тъканите на блузите и поради това се появяват тези твърди жълти петна под мишниците на дрехите ви, както и една доста неприятна миризма, дори и когато дрехите са прясно изпрани. Няма да намерите прах за пране, който да успее да изпере това чудо! И все пак: Алуминиевите соли се разтварят с помощта на натурална лимонова киселина! Методът, който аз намерих из интернет е с онези прахчета, които се продават за разтваряне на варовик. Препоръчан и изпитан е този на Heitmann, които можете да откриете в Метро: Прави се разтвор със съотношение 12-13 гр. прах на 1 литър гореща вода. Разбъркайте, докато прахът се разтвори и накиснете дрехите в легена. Внимавайте да не се изгорите, ако е много гореща водата и веднага след това си изплакнете ръцете с вода и сапун. Гледайте дрехите да са в една цветова гама, за да не се оцветят взаимно! 

 И последно: Никога не гладете местата, на които са се появили жълти петна. Топлината от ютията ще спомогне за фиксирането на петното и премахването му ще се превърне в мисия невъзможна.




Тагове:   дрехи,   жълти,   петна,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: homemadecosmetics
Категория: Хоби
Прочетен: 46218
Постинги: 7
Коментари: 2
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930